Ajankohtaista

Venäläiset ovat jälleen tulleet Suomeen asuntokaupoille 07.11.2016 00:20

Pitkään hiljaisena ollut venäläisten asuntokauppa Suomessa näyttää lisääntyvän. Useiden kiinteistövälittäjien mukaan kyselyt kiinteistöistä ovat lisääntyneet tämän syksyn aikana.

 
Lapissa venäläiset ostaneet motelleja ja kouluja – suunniteltu majoitusbisnes lähtenyt harvoin lentoon 07.11.2016 00:14

Venäläiset ovat ostaneet tällä vuosikymmenellä Lapista viitisenkymmentä kiinteistöä. Huviloiden ja omakotitonttien lisäksi venäläisostajat ovat olleet kiinnostuneita valtateiden varrella sijaitsevista motelleista ja muista isoista kiinteistöistä.
Kolikon toinen puoli venäläisten tekemissä kiinteistökaupoissa Suomessa 13.10.2016 09:41

Se on fakta ja tosiasia, että venäläisten tekemät kiinteistökaupat Suomessa ovat olleet viime vuodet laskussa. Syitä tähän ilmiöön on monia: maailmanlaajuinen poliittinen- sekä taloudellinen tilanne/kehitys, valuuttakurssien/ öljynhintojen ailahtelut, epävarmuus tulevaisuudesta, ylläpitokustannukset, pankkisektorin hankaloitunut byrokratia yms.  

Tästä huolimatta tilanne ei kokonaisuudeltaan kaupankäynnin kannalta ole ehkä niin karu ja synkkä, kun monesti tiedotusvälineet ja tilastot antavat olettaa.
Eurolla ostettu koulu myynnissä nyt 70 00 euron hintaan 06.10.2016 04:58

Antti Vainio AV-Group Russianista sanoo, että venäläiset ovat alkaneet myydä Suomesta hankkimiaan mökkejä, taloja ja tontteja. Ylläpitokulut tuntuvat entistä enemmän venäläisten kukkarossa.

Esimerkiksi Vainion kiinteistökauppasivustolla www.dom-finland.ru:ssa on myynnissä kohteita Lapistakin, muun muassa Kemijärven Kallaanvaarassa sijaitseva massiivinen tiilikoulu.
Vladimir Komarov puskee voimalla vastavirtaan 06.10.2016 00:16

Venäjän heikko taloustilanne näkyy kansan kukkarossa. Kemijärveltä hotellin ostanut venäläinen jaksaa silti uskoa, että turisteja riittää.

Kiinteistöjä venäläisille välittävän AV-Group Russianin myyntijohtaja Antti Vainio toteaa, ettei tilanne ole ihan noin synkkä.

– Venäläiset etsivät nyt esimerkiksi matkailuun liittyviä fiksuja yrityskohteita, joihin he ovat valmiita sijoittamaan. Nämähän eivät missään tilastoissa näy.
Venäläisillä monta syytä ostaa mökki Suomesta 29.05.2016 03:07

Venäläinen datša-kulttuuri on kesäkuussa väittelevän maisteri Olga Hannosen mukaan hyvin erilainen kuin suomalainen mökkikulttuuri.

- Jotkut tutkimukseeni vastanneista sanoivat, että heitä ei kiinnosta olla betoniaidan ja kameroiden takana. Ilman niitä ei ole mahdollista olla turvassa Venäjällä, kertoo maisteri Olga Hannonen, joka on ensimmäistä kertaa tutkinut venäläisten kiinteistöomistusta Suomessa.

Hannonen sanoo, että monella venäläisellä ei myöskään ole ollut varaa ostaa mökkiä Venäjältä.
Suomen houkuttelevuus vähentynyt venäläisten keskuudessa - Väitös: Syyt poliittisia ja taloudellisia 28.05.2016 13:32

Ensimmäistä kertaa venäläisten kiinteistöomistusta Suomessa tutkinut Olga Hannonen arvioi, että Suomen houkuttelevuus venäläisten keskuudessa on viimeaikoina huomattavasti vähentynyt taloudellisista ja poliittisista syistä.

Olga Hannonen analysoi, että poliittinen ja taloudellinen tilanne on muuttunut hyvin paljon viimevuosina, mikä saattaa vaikuttaa Suomen houkuttelevuuteen venäläisten keskuudessa.
Tutkija selvitti: Näin venäläiset ovat ostaneet kiinteistöjä Suomesta 2003-2015 28.05.2016 13:28

Yhteiskuntatieteiden maisterin Olga Hannosen väitöskirjasta käy ilmi, että monet venäläiset ovat pitäneet Suomea "satumaana".

Venäläiset ovat ostaneet kiinteistöjä Suomesta eniten vuonna 2008, jolloin kauppoja tehtiin peräti 780. He ostavat tontteja eniten Etelä-Savosta ja Etelä-Karjalasta, Saimaan rannoilta.

Huippuvuoden jälkeen venäläisten kiinteistöostojen määrä on kuitenkin romahtanut. Viime vuonna venäläisten kiinteistökauppoja solmittiin Suomessa vain 127.
Väitös: Venäläiset ostavat Suomesta mökin turvallisuuden ja oman rannan takia 26.05.2016 10:13

Suomessa vapaa-ajan asunnon omistavista venäläisistä on valmistunut ensimmäinen tieteellinen tutkimus. Itä-Suomen yliopistossa tarkastettavan väitöstutkimuksen mukaan venäläiset kesämökkeilijät tulivat vuosikymmenen vaihteessa Suomeen ennen kaikkea turvallisuuden ja oman rannan perässä. Venäläisten mökkejä on eniten Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa.
Ruplan kurssi on ottanut itseään takaisin 04.04.2015 13:29

Tämän kevään aikana ruplan kurssi suhteessa länsimaalaisiin päävaluuttoihin, euroon ja Yhdysvaltojen dollariin, on tasapainottunut ja vahvistunut.

Ruplan kurssin laskun pysähtyminen ja vahvistuminen on myös positiivinen asia Suomelle ja suomalaisille yrityksille. Tuoreimmat tilastot kertovat, että venäläisten matkailijoiden määrä Suomessa on lähtenyt taas kasvuun ja kaupankäynti on piristynyt.

Vaikutus tulee myös näkymään venäläisten tekemissä kiinteistökaupoissa Suomessa.
Ennätysmäärä venäläisiä muuttaa tänä vuonna ulkomaille 01.11.2014 05:57

Venäjältä on tänä vuonna (tammikuu 2014-elokuu 2014) muuttanut pois jo noin 204 000 ihmistä, melkein yhtä paljon kuin koko huippuvuonna 15 vuotta sitten. Muuttajat ovat pääasiassa keskiluokkaista hyvin koulutettua eliittiä.
Venäläisostajat nostivat mökkihinnat taivaisiin 12.04.2013 14:01

Venäläisten kymmenen vuotta sitten aloittama ostoryntäys on nostanut mökkien pyyntihinnat tasolle, jolla suomalaiset eivät enää halua ostaa. Venäläiset maksavat Suomesta ostamistaan lomamökeistä ja rantatonteista selvästi enemmän kuin suomalaiset. 
Venäläisryntäys kasvaa - yhä enemmän kiinteistökauppoja tiedossa 13.08.2012 14:07

Venäläisten odotetaan alkavan ostaa mökkejä myös Länsi-Suomesta. Venäläisten innostus ostaa lomamökkejä Suomesta kasvaa entisestään.