Ajankohtaista

« Все новости

Ruplan kurssi on ottanut itseään takaisin 04.04.2015 13:29

Tämän kevään aikana ruplan kurssi suhteessa länsimaalaisiin päävaluuttoihin, euroon ja Yhdysvaltojen dollariin, on ruplan_kurssi-5tasapainottunut ja vahvistunut. Viime syksyn "normaaliin kurssiin", 48-50 ruplaa per 1 EUR, verrattuna tämän hetken ruplan arvo suhteessa euroon on asettunut vakaasti noin hitusen yli 60 ruplaan. Tämä tarkoittaa venäläisten kukkarossa enää noin 20 % kalliimpia euro-hintoja, kun pahimmillaan vuoden 2014 lopulla ero oli peräti 78 % (85,74 ruplaa per 1 Eur).

Venäjän Keskuspankin asiantuntijoiden mukaan ruplan kurssi tulee vielä vahvistumaan entisestään tulevan kesän aikana ja lopulta saavuttaa lähelle saman arvon, kuin vuoden 2014 syksyllä.

Ruplan kurssin laskun pysähtyminen ja vahvistuminen on myös positiivinen asia Suomelle ja suomalaisille yrityksille. Tuoreimmat tilastot kertovat, että venäläisten matkailijoiden määrä Suomessa on lähtenyt taas kasvuun ja kaupankäynti on piristynyt.

ruplan_kurssi-6Suomalaisen yrityksen AV-Group Russia:n myyntijohtaja, Antti Vainio, arvioi, että vaikutus tulee myös näkymään venäläisten tekemissä kiinteistökaupoissa Suomessa. Monet ostajat ovat odottaneet ruplan kurssin laskua, toteuttaakseen suunnitellun kiinteistökaupan Suomesta. Nyt keväällä, sesongin taas alettua, kiinteistökaupassa venäläisille on havaittavissa piristyksen merkkejä. Monet venäläiset ostajat sekä kiinteistösijoittajat ovat aktivoituneet ja valmiita tekemään kauppaa.  

Russian Central Bank
5.4.2015 01:29
http://www.cbr.ru