«AV-Group Russia» - Kiinteistökauppa venäläisille
09-231-67-077
09-231-67-077
Etusivu \ Meistä \ Ajankohtaista \ Suomen houkuttelevuus vähentynyt venäläisten keskuudessa - Väitös: Syyt poliittisia ja taloudellisia

Suomen houkuttelevuus vähentynyt venäläisten keskuudessa - Väitös: Syyt poliittisia ja taloudellisia

« Все новости

Suomen houkuttelevuus vähentynyt venäläisten keskuudessa - Väitös: Syyt poliittisia ja taloudellisia 28.05.2016 13:32

Suomen houkuttelevuus vähentynyt venäläisten keskuudessa - Väitös: Syyt poliittisia ja taloudellisia

Lauantai 28.5.2016 klo 19.32

Ensimmäistä kertaa venäläisten kiinteistöomistusta Suomessa tutkinut Olga Hannonen arvioi, että Suomen houkuttelevuus venäläisten keskuudessa on viimeaikoina huomattavasti vähentynyt taloudellisista ja poliittisista syistä.

7Kuvituskuva Niiralan raja-asemalta Tohmajärveltä Keski-Karjalasta. (AOP)  

Olga Hannonen analysoi, että poliittinen ja taloudellinen tilanne on muuttunut hyvin paljon viimevuosina, mikä saattaa vaikuttaa Suomen houkuttelevuuteen venäläisten keskuudessa.

Hannonen toteaa, että esimerkiksi vuonna 2015 Venäjän ulkoministeriö varoitti matkustamasta niihin maihin, joilla on luovutussopimus Yhdysvaltoihin. Myös Suomi oli mukana sadan maan listalla. Venäjä on viime vuosina suositellut matkustamista pääosin Neuvostoliiton entisiin maihin.

Hannosen nostaa esille, että Venäjä suunnittelee myös parhaillaan rajoituksia ulkomaiselle kiinteistöomistukselle. Mahdolliset lait koskisivat eritoten puolustus- ja turvallisuusviranomaisia, mutta mahdollisesti myös muita virkamiehiä.

- Ei ikinä tiedä, millainen imago Suomesta mahdollisesti tulee poliittisten uutisten vaikutuksesta Venäjällä. Ne vaikuttavat potentiaalisiin venäläisostajiin, mutta en usko niiden vaikuttavan jo täällä asuviin ja Suomea hyvin tunteviin ihmisiin, Hannonen sanoo.

"Ristiriitaisia viestejä"

Hannonen toteaa, että myös Suomen eduskunnassa on lyhyen ajan sisällä ollut kolme lakialoitetta ulkopuolisen kiinteistöomistuksen rajoittamisesta Suomessa.

- Vaihtelee, kuinka tietoisia venäläiset ovat keskusteluista. Mutta kyllä se on aiheuttanut sitä, että ihmiset pohtivat, kannattaako Suomesta ostaa.

Hannonen huomauttaa, että aloitteiden teksti on joka kerta ollut hyvin samanlaista.

- Huomaa, että suomalaisilla on tiedonpuutetta kiinteistökaupoista. Niistä puhutaan, mutta ei edes mainita kauppojen määrää, joka on toisaalta tosi pieni.

Vielä kolme vuotta sitten puhuttiin viisumivapaudesta Suomen ja Venäjän välillä. Nyt asiasta ei ole enää keskusteltu.

- Suomesta tulee ristiriitaisia viestejä, jotka eivät enää markkinoi maata niin houkuttelevana sijoituskohteena venäläisille. Suomessa ei ole esimerkiksi mahdollisuutta saada oleskelulupaa, niin kuin Baltian maissa.

Oleskelulupa kiinteistöostolla

Hannonen sanoo, että Latviassa venäläisen on mahdollista saada oleskelulupa, jos ostaa maasta tarpeeksi kalliin kiinteistön.

- On ostettava vähintään 250 000 eurolla kiinteistö. Kiinteistö ja oleskelulupa yhdessä houkuttelevat tietoisia venäläisasiakkaita, sillä oikeus matkustaa Euroopassa vapaasti kiehtoo. Suomessa tällainen ei ole mahdollista.

Hannonen arvioikin, että venäläisturistien virrat saattavat lähiaikoina muuttaa suuntaansa.

- Mutta uskon, että jos venäläinen haluaa turvallisuutta, puhdasta luontoa, rauhaa, omaa rantaa ja mökkiä läheltä kotikaupunkiaan, hän jatkossakin ostaa Suomesta.

TIINA SAARI

ILTALEHTI

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016052821640959_uu.shtml


Yritysesittely

«AV-GROUP RUSSIA», on suomalainen venäjänkaupan konsultointi- ja markkinointiyhtiö, joka on erikoistunut tarjoamaan markkinointikanavan suomalaisille kiinteistöjen omistajille, jotka ovat kiinnostuneita markkinoimaan itse omatoimisesti kohteitaan venäläiselle ostaja-asiakaskunnalle. Lisätietoa palvelutarjonnastamme löydätte TÄSTÄ.

Yhteystiedot
09-231 67 077
041-795-55-26
Яндекс.Метрика
яндекс
1157756-7770

«AV-GROUP RUSSIA», - kiinteistökauppa venäläisille | Venäjä Moskova-Pietari | Suomi-Jyväskylä | Puh. 09-231 67 077 | info@av-group.fi