«AV-Group Russia» - Kiinteistökauppa venäläisille
09-231-67-077
09-231-67-077
Etusivu \ Meistä \ Ajankohtaista \ Väitös: Venäläiset ostavat Suomesta mökin turvallisuuden ja oman rannan takia

Väitös: Venäläiset ostavat Suomesta mökin turvallisuuden ja oman rannan takia

« Все новости

Väitös: Venäläiset ostavat Suomesta mökin turvallisuuden ja oman rannan takia 26.05.2016 10:13

Väitös: Venäläiset ostavat Suomesta mökin turvallisuuden ja oman rannan takia

Suomessa vapaa-ajan asunnon omistavista venäläisistä on valmistunut ensimmäinen tieteellinen tutkimus. Itä-Suomen yliopistossa tarkastettavan väitöstutkimuksen mukaan venäläiset kesämökkeilijät tulivat vuosikymmenen vaihteessa Suomeen ennen kaikkea turvallisuuden ja oman rannan perässä. Venäläisten mökkejä on eniten Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa.

26.5.2016 klo 16:13  

5Olga Hannonen haastatteli kesällä 2010 Savonlinnan seudulla mökin omistavia venäläisiä. He hakivat suomesta turvaa, oma rantaa, rauhaa ja puhdasta luontoa. Heikki Haapalainen / Yle

Yhteiskuntatieteiden maisteri Olga Hannonen tietää, mitä venäläiset haluavat ja odottavat kesämökiltään.

Hannonen itse on lähtöisin Venäjältä. Hän on syntynyt Uhtuan kylässä Vienan Karjalassa. Sieltä hänen tiensä vei opiskelemaan ensin Petroskoihin ja sitten vuonna 2008 Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselle.

Olga Hannonen teki väitöstutkimuksensa kenttätyöt kesällä 2010 Etelä-Savossa, lähinnä Savonlinnan seudulla, jossa on paljon venäläisten omistamia mökkejä. Hän haastatteli reilut 30 venäläistä.

Venäjää äidinkielenään puhuva Hannonen sai ihmisiin avoimen ja luottamuksellisen kontaktin. Venäläiset omistavat ulkomaalaisista eniten kiinteistöjä Suomessa.

Venäläisten kesämökeistä noin 80 prosenttia sijaitsee Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa.

Turvallisuus on kivijalka

Se miten paljon venäläiset korostavat fyysistä ja taloudellista turvallisuutta, yllätti tutkijankin.

– Kaikki venäläiset omistajat kenen kanssa mie oon jutellut sanoivat, että täällä on niin turvallista. Voi lähteä. Olla useampi kuukausi poissa ja kaikki on samoissa paikoissa missä kaikki oli. Vene on paikalla, esineet on paikalla pihalla.


Täällä on niin turvallista.

Olga Hannonen


 

– Venäjällä jos lähdet pois vaikka kolmeksi tunniksi, ei ole varma, onko vene paikalla. Ja myös turvallinen rahan sijoittaminen on suuri syy tulla Suomeen, Olga Hannonen kertoo.

Mökkimatkan pituudella ei ole suurta merkitystä. Tutkijan jututtamista mökkiläisistä enemmistö oli kotoisin Pietarista, mutta peräti kolmannes asui Moskovassa. Sieltä kertyy matkaa Olavinlinnan varjoon!

Oma ranta ilman ryytimaata

Turvallisuuden jälkeen Suomessa houkuttaa toiseksi eniten oman rannan omistaminen, mikä on vain kaukainen haave Venäjällä.


Rantaa ei voi omistaa venäjällä.

Olga Hannonen


 

– Rantaa ei voi omistaa venäjällä. Se houkuttaa venäläisiä ja tietysti Suur-Saimaa. Täältä pääsee veneellä mihin vaan, myös Venäjälle.

Hannonen sanoo, että Suomella on yleisesti ottaen hyvä imago venäläisten silmissä.

– Venäläiset tykkäävät siitä, että kun he tulevat rajan yli, niin täällä on kaikki niin siistiä ja tiet ovat kunnossa. Luonto onkaunis ja puhdas. On rauhallinen ja turvallinen lomapaikka lapsille.


Ei tänne tulla harrastamaan pihatöitä.

Olga Hannonen


 

Pitääkö venäläisten mökillä olla ryytimaa eli kasvimaa?

– Suomeen ei tulla harrastamaan datša-menetelmiä (venäläinen huvila). Yhdellä venäläisellä oli mansikoita mökilllä. Ihmiset tykkäävät olla luonnon keskellä. Ei tänne tulla harrastamaan pihatöitä, Olga Hannonen tietää.

Mökkikylät syntyvät vahingossa

Hannosen tutkimus kertoo, että suomalaisilla on väärää tietoa venäläisten kiinteistöomistuksista ja venäläisten motiiveista.

Puheet esimerkiksi siitä, että venäläiset muodostavat tieten tahtoen eräänlaisia "etnisiä saarekkeita" eli pieniä mökkikyliä, eivät pidä paikkaansa. On semmoisia paikkoja, joissa on vierekkäin venäläisiä mökkejä.


He haluavat olla rauhassa.

Olga Hannonen


 

– Mutta haastattelemani omistajat kertoivat, että heille oli yllätys, että alueella oli muitakin venäläisiä. En voi väittää, että he halusivat tulla Suomeen ja olla kuin Venäjällä, Olga Hannonen naurahtaa.

Hannosen tietojen mukaan isoista kaupungeista tulevat venäläiset haluavat omaa rauhaa.

– Turvallisuus on tärkeätä. He haluavat olla rauhassa. Suomi antaa sellaiset olosuhteet. Mutta heillä on kova halu opiskella suomea. Päästä kulttuuriin, ymmärtää enemmän Suomesta.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Olga Hannosen ihmismaantieteen alaan kuuluva väitöstutkimus _Rauhaa ja hiljaisuutta rajan takana: Venäläisten vapaa-ajan asukkaiden rajat ylittävä liikkuvuus _tarkastetaan Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa 3.6.2016. Kello 12 alkava väitöstilaisuus käydään englanniksi.

 

Jouki Väinämö

YLE

http://yle.fi/uutiset/3-8909347

 


Yritysesittely

«AV-GROUP RUSSIA», on suomalainen venäjänkaupan konsultointi- ja markkinointiyhtiö, joka on erikoistunut tarjoamaan markkinointikanavan suomalaisille kiinteistöjen omistajille, jotka ovat kiinnostuneita markkinoimaan itse omatoimisesti kohteitaan venäläiselle ostaja-asiakaskunnalle. Lisätietoa palvelutarjonnastamme löydätte TÄSTÄ.

Yhteystiedot
09-231 67 077
041-795-55-26
Яндекс.Метрика
яндекс
1157756-7770

«AV-GROUP RUSSIA», - kiinteistökauppa venäläisille | Venäjä Moskova-Pietari | Suomi-Jyväskylä | Puh. 09-231 67 077 | info@av-group.fi