«AV-Group Russia» - Kiinteistökauppa venäläisille
09-231-67-077
09-231-67-077
Etusivu \ Meistä \ Ajankohtaista \ Venäläisillä monta syytä ostaa mökki Suomesta

Venäläisillä monta syytä ostaa mökki Suomesta

« Все новости

Venäläisillä monta syytä ostaa mökki Suomesta 29.05.2016 03:07

Venäläisillä monta syytä ostaa mökki Suomesta

Sunnuntai 29.5.2016 klo 09.07

Venäläinen datša-kulttuuri on kesäkuussa väittelevän maisteri Olga Hannosen mukaan hyvin erilainen kuin suomalainen mökkikulttuuri.

6Kuvituskuva. Väitöstutkimuksen mukaan pietarilaiset eivät halua kesämökkiä suurkaupungin lähettyviltä. (AOP)

- Jotkut tutkimukseeni vastanneista sanoivat, että heitä ei kiinnosta olla betoniaidan ja kameroiden takana. Ilman niitä ei ole mahdollista olla turvassa Venäjällä, kertoo maisteri Olga Hannonen, joka on ensimmäistä kertaa tutkinut venäläisten kiinteistöomistusta Suomessa.

Hannonen sanoo, että monella venäläisellä ei myöskään ole ollut varaa ostaa mökkiä Venäjältä.

- Minulle tuli isona yllätyksenä tutkimukseni aikana, että oli edullisempaa ostaa tontti Suomesta kuin Venäjältä - ennen nykytilannetta. Laatu, jonka saa Suomesta samalla rahalla, oli paljon parempi.

Moskovan ja Pietarin kaupunkien ympäristö on taajaan rakennettua, ja tontin hinta on siellä korkea. Hannonen toteaa, että lisäksi Venäjällä ei kunnioiteta toisten omaisuutta yhtä lailla kuin Suomessa.

- Erään vastaajan kaveri oli ostanut mökin Pietarin alueella. Hänen saunansa oli heti poltettu. Datšoista pitää talven ajaksi myös viedä kaikki lusikat ja haarukat pois, jotta niitä ei varasteta sillä aikaa, kun paikka on tyhjillään.

Hannonen vertaa, että Suomessa mökkiin uskaltaa jättää kaikki tavarat paikoilleen.

- Pahinta, mitä voi tapahtua suomalaisella mökillä on se, että hirvi tulee pihalle ja voi säikähtää sitä.

Suomalaiset nihkeitä

Hannonen lähetti väitöstutkimuksessaan yhteensä 1500 suomalaiselle Savonlinnan seudulla postikyselyn siitä, miten he suhtautuvat venäläisiin kiinteistöomistajiin naapureinaan. Kyselyyn vastasi 308 suomalaista mökkiasujaa ja 186 paikallisista asukasta.

Savonlinnan seudulla yli 60 prosenttia vastanneista suomalaisista olisi kyselyn mukaan valmis rajoittamaan venäläisten kiinteistönomistusta Suomessa.

- Suomalaiset eivät halua olla venäläisten kanssa tekemisissä. Toisaalta suomalaiset eivät halua mökillä ollessaan olla muiden suomalaistenkaan kanssa tekemisissä, Hannonen sanoo.

- Venäläiset sen sijaan haluavat opiskella suomen kieltä ja jutella naapureidensa kanssa.

Tutkimuksen mukaan 65 prosenttia paikallisista asukkaista ja 77 prosenttia suomalaisista mökinomistajista ei kuitenkaan ole missään kontaktissa venäläisten kanssa.

- Venäläiset vastaajat kuitenkin sanovat, että Suomessa on aina niin ihanaa, kun esimerkiksi kaupassa autetaan ulkomaalaista. Suomalaiset ja venäläiset ajattelevat eri tavalla. Venäläiset ajattelevat olevansa tervetulleita, kun he käyvät ostoksilla ja käyttävät rahaa.

Hannosen mukaan suomalaisilla ja venäläisillä on keskenään kuitenkin jotain yhteistä.

- Naapurilta voi venäläisten vastaajien mukaan saada apua esimerkiksi tienhuoltoon. Suomalainenkin voi tarjota apuaan esimerkiksi auraamalla lunta talvella, jos hän sattuu olemaan ammatiltaan auraaja.

TIINA SAARI

ILTALEHTI

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016052821640972_uu.shtml

 


Yritysesittely

«AV-GROUP RUSSIA», on suomalainen venäjänkaupan konsultointi- ja markkinointiyhtiö, joka on erikoistunut tarjoamaan markkinointikanavan suomalaisille kiinteistöjen omistajille, jotka ovat kiinnostuneita markkinoimaan itse omatoimisesti kohteitaan venäläiselle ostaja-asiakaskunnalle. Lisätietoa palvelutarjonnastamme löydätte TÄSTÄ.

Yhteystiedot
09-231 67 077
041-795-55-26
Яндекс.Метрика
яндекс
1157756-7770

«AV-GROUP RUSSIA», - kiinteistökauppa venäläisille | Venäjä Moskova-Pietari | Suomi-Jyväskylä | Puh. 09-231 67 077 | info@av-group.fi